ISEG en het Hoornbeeck College gaan samenwerken

ISEG en het Hoornbeeck College gaan samenwerken

Gepubliceerd op: 11-05-2021

Onlangs zijn we vanuit het ISEG Training Center en ISEG Security Projects een samenwerking aangegaan met het Hoornbeeck College . Het Hoornbeeck Collegeis al meer dan 13 jaar de beste ROC van Nederland en ISEG ziet deze nieuwe samenwerking dan ook als een eer én tevens als een bevestiging dat ook ISEG op de goede weg is.

Kennis & Expertise

De samenwerking bestaat onder andere uit het delen van elkaars kennis en expertise op het gebied van proactieve beveiliging en veiligheid, stagebegeleiding, het ter beschikking stellen van de opleidingslocatie van het ISEG Training Center in Huis ter Heide ter ondersteuning van de opleiding Beveiligen & Bewaken en het ter beschikking stellen van beide opleidingslocaties aan uiteenlopende operationele eenheden van de overheid die deze weer kunnen gebruiken voor het (periodiek) opleiden en trainen (onderhoudstrainingen) van hun personeel. Dankzij de nieuwe samenwerking is het voor het Hoornbeeck College bijvoorbeeld mogelijk om voor de opleiding Beveiligen & Bewaken, met het oog op de algemene vorming van hun studenten, een bivak te organiseren in het 10 hectare grote (afgeschermde) bos wat is gelegen op het landgoed waar ISEG met haar kantoor is gevestigd.

Samenwerking

De opleidingscoördinator van de opleiding Beveiligen & Bewaken van het Hoornbeeck College Amersfoort omschrijft de samenwerking als volgt: 

''Mooi en goed om zo snel onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van opleiden! We zullen de samenwerking met ISEG Security Projects en het ISEG Training Center op professionele wijze verder uitbreiden op het gebied van uitwisseling van kennis, expertise, bpv en het beschikbaar stellen van locaties voor onder andere trainings doeleinden voor diverse (specialistische) overheden en eenheden op veiligheidsgebied. Hoe mooi is het als dit daadkrachtig en snel vormgegeven kon worden in een trainings 2-daagse voor een overheidsinstelling op onze locatie van het Hoornbeeck College Amersfoort''. 

Stagebegeleiding

De stagebegeleiders van ISEG Security Projects begeleiden sinds kort studenten van de opleiding Beveiligen & Bewaken van Hoornbeeck College Amersfoort tijdens hun stageperiode op één of meerdere vaste locaties van ISEG Security Projects en tijdens verschillende (hoog-risico) evenementen. Interessante bijkomstigheid is dat de stagebegeleiders van ISEG Security Projects een achtergrond hebben bij de overheid en dat de studenten van de opleiding Beveiligen & Bewaken na hun opleiding veelal kiezen voor een carrière bij bijvoorbeeld de Nationale Politie, het Ministerie van Justitie & Veiligheid of het Ministerie van Defensie. Onze stagebegeleiders kunnen de studenten naast het professioneel begeleiden tijdens hun stage, ook adviseren, informeren en voorbereiden op een mogelijke baan bij de overheid.