Bomverkenner geïmproviseerde explosieven

Bomverkenner geïmproviseerde explosieven

Weet te handelen in het geval van een mogelijke IED

Een gedegen opleiding voor, en door professionals binnen het veiligheidsdomein. Een geschikte 3-daagse opleiding voor veiligheidsfunctionarissen, overheid (brandweer, douane, defensie, etc.) afdelingshoofden en medewerkers van bewakingsdiensten die op verschillende locaties kunnen worden ingezet.

Gedurende de 3-daagse opleiding zijn er meerdere oefenscenario’s die op verschillende locaties en onder realistische omstandigheden worden nagebootst. Het gebruik van speurhonden explosieven worden toegelicht. Deelnemers ontvangen twee unieke lesstofpakketten waarin alles uitgebreid staat omschreven en wat van pas komt bij calamiteiten.

Achtergrond:

Er is geen benodigde vooropleiding nodig voor deze opleiding.

Investering

Prijs per cursist inclusief BTW., parkeren, oefenmaterialen, gebruik WiFi, koffie, thee en lunch is € 995,-. Toelatingscriteria: check identiteitsbewijs verklaring deelnemers en/of werkgever. Verklaring omtrent het gedrag (VOG) van deelnemers.

Samenvatting cursus

Cursus inhoud

In de driedaagse opleiding wordt gedurende opleiding ingegaan op het zoeken op steeds verschillende locaties. Daarnaast komen de volgende aspecten uitgebreid aan bod:

  • Ontstekingsmethodes van explosieven
  • De melding 
  • Ontruiming 
  • De verschillende zoekmethoden 
  • Zeker stellen van sporen 
  • Procedures en verantwoordelijkheden 
  • Doorzoeken van voertuigen 

De instructie ‘omgaan met verdachte post’ en ‘aannemen van bommeldingen’ is ook opgenomen in deze opleiding. De veranderde situatie van terrorismebestrijding en terrorisme in Nederland maakt het geheel af.

Instructeurs Bomverkenner geïmproviseerde explosieven

Deze cursus wordt in samenwerking met instructeurs REASeuro verzorgt. REASeuro biedt oplossingen voor alle vraagstukken waar explosieven en onderdeel van de uitdaging vormen. Met ruim 20 jaar ervaring zijn zij toonaangevend in de branche en expert op hun vakgebied

Duur training

De training bestaat uit 3 lesdag. Deelnemers dienen rekening te houden met enige avondstudie.

Lestijden

De lestijden zijn van 09.00 - 16.00 uur.

Cursus data

Op aanvraag.

Certificering

Na het volgen van de training ontvangt iedere deelnemer een diploma van deelname vanuit het ISEG Training Center. REASEuro adviseert om ieder jaar een trainingsdag bij te wonen. 

Accident 1853151 960 720

Vraag een offerte aan

Kruis het vak aan

The form contains errors

Bomverkenner geïmproviseerde explosieven?

Neem contact op

Bekijk ook

 

Beveiligingsdiensten

object bewaking hilversum

Beveiligingssystemen

Werken bij

objectbewaking hilversum