Bleeding Control Management (B-CON) met realistische scenariotraining

Tijdens de cursus Bleeding Control & Wound Management leert u hoe u levensbedreigend bloedverlies herkent en hoe u dit kunt stoppen door middel van drukken op de wond, het aanleggen van tourniquet en/of het opstoppen van de wond met hemostatische gazen. Tijdens de voortgezette cursus worden de deelnemers onderworpen aan realistische en praktijkgerichte scenario's die vooraf worden afgestemd op de doelgroep. Na het positief afsluiten van deze cursus, kunt u volgens de richtlijn Bleeding Control & Wound Management een ernstige bloeding stelpen. Deze cursus is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar zoals belangstellende burgers, bedrijfshulpverleners, EHBO-ers, veiligheidspersoneel, stewards, beveiligers, handhavers, BOA's, (niet-tactisch) politiepersoneel, brandweermannen of -vrouwen, etc.

Achtergrond

Omstanders en niet-medische hulpverleners kunnen de overlevingskansen van slachtoffers van (bom)aanslagen en grote ongelukken aanzienlijk verhogen. Door ernstig bloedverlies meteen adequaat te stelpen, worden levens gered. Het is niet ondenkbaar dat in de toekomst Nederland wordt getroffen door een (bom)aanslag of massale schietpartij, nu dit soort aanslagen steeds vaker voorkomen in West-Europa. De terreurdreiging is, ook in Nederland, onverminderd hoog. De verwondingen tijdens een aanslag gaan meestal gepaard met levensbedreigend bloedverlies, waardoor de overlevingskansen van slachtoffers snel afnemen naarmate de tijd verstrijkt.

Cursusinhoud

Tijdens deze cursus wordt onder meer het volgende behandeld:

  • Herkennen van levensbedreigend bloedverlies
  • Stelpen van levensbedreigend bloedverlies
  • Druk op de wond aanbrengen
  • Realistische scenario trainingen afgestemd op de doelgroep
  • Aanleggen van een tourniquet
  • Opstoppen van de wond met hemostatische gazen
  • Red een leven, elke seconde telt!

Richtlijnen RadboudUMC

De cursus Bleeding Control & Wound Management wordt gegeven conform de richtlijnen vanuit het RadboudUMC. Deze cursus is de landelijke standaard geworden en is ontwikkeld door VUmc. Dr. Leo Geeraedts (traumachirurg in VUmc) en VUmc Academie. Daarmee heeft Achterkamp een expertise ontwikkeld op het gebied van bloedverlies en shock, om de kennis en vaardigheden over het stoppen van levensbedreigend bloedverlies te vergroten.

Aanmelden

Voor meer informatie over de cursus kunt u een bericht sturen naar info@isegtc.com of u kunt telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)35 2340422. U kunt zich ook direct voor de cursus aanmelden via het contactformulier.

De cursus wordt verzorgd door praktijkervaren instructeurs afkomstig van (medische) afdelingen binnen de overheid en beschikken over jarenlange operationele ervaring in het geven van medische (trauma) ondersteuning in zowel binnen als buitenland. De instructeurs van het ISEG Training Center zijn door het VUmc als instructeur opgeleid en gecertificeerd.

Prijs per cursist exclusief BTW en inclusief parkeren, oefenmaterialen, gebruik WiFi, trainingslokaal, certificering, lunch, koffie en thee is € 325,-.

De cursus 'B-CON met realistische scenariotraining' bestaat uit 1 lesdag.

Na het volgen van de cursus ontvangt iedere deelnemer een certificaat B-Con vanuit het ISEG Training Center en een internationaal erkend certificaat van deelname vanuit het VUmc. Het certificaat van het VUmc heeft een geldigheidsduur van tenminste 4 jaar.

Op aanvraag.

Voor meer informatie over de cursus kunt u een bericht sturen naar info@isegtc.com of u kunt telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)35 2340422. U kunt zich ook direct voor de cursus aanmelden via het contactformulier.

De cursus wordt verzorgd op Landgoed Beukbergen in Huis ter Heide (gemeente Zeist). De cursus kan ook in-company worden gegeven.

Heeft u een dringende vraag?

Bel ons direct op +31 (0)35 234 0422

 

1111111111111 (1)

Opleidingen

Cursussen       

Trainingen     

Workshops


Meld je aan!

Kruis het vak aan

The form contains errors

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op