Bleeding Control & Wound Management (B-CON)

In de voortgezette cursus Bleeding Control & Wound Management leert u hoe u levensbedreigend bloedverlies herkent en hoe u dit kunt stoppen door middel van drukken op de wond, het aanleggen van tourniquet en/of het opstoppen van de wond met hemostatische gazen. Na het positief afsluiten van deze cursus, kunt u volgens de richtlijn Bleeding Control & Wound Management een ernstige bloeding stelpen. Deze cursus is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar zoals belangstellende burgers, bedrijfshulpverleners, EHBO-ers, veiligheidspersoneel, stewards, beveiligers, handhavers, BOA's, (niet-tactisch) politiepersoneel, brandweermannen of -vrouwen, etc.

Achtergrond

Omstanders en niet-medische hulpverleners kunnen de overlevingskansen van slachtoffers van (bom)aanslagen en grote ongelukken aanzienlijk verhogen. Door ernstig bloedverlies meteen adequaat te stelpen, worden levens gered. Het is niet ondenkbaar dat in de toekomst Nederland wordt getroffen door een (bom)aanslag of massale schietpartij, nu dit soort aanslagen steeds vaker voorkomen in West-Europa. De terreurdreiging is, ook in Nederland, onverminderd hoog. De verwondingen tijdens een aanslag gaan meestal gepaard met levensbedreigend bloedverlies, waardoor de overlevingskansen van slachtoffers snel afnemen naarmate de tijd verstrijkt.

Cursusinhoud

Tijdens deze cursus wordt onder meer het volgende behandeld:

  • Herkennen van levensbedreigend bloedverlies
  • Stelpen van levensbedreigend bloedverlies
  • Druk op de wond aanbrengen
  • Aanleggen van een tourniquet
  • Opstoppen van de wond met hemostatische gazen
  • Red een leven, elke seconde telt!

Richtlijnen RadboudUMC

De cursus B-CON wordt gegeven conform de richtlijnen vanuit het RadboudUMC. Deze cursus is de landelijke standaard geworden en is ontwikkeld door VUmc. Dr. Leo Geeraedts (traumachirurg in VUmc) en VUmc Academie. Daarmee heeft Achterkamp een expertise ontwikkeld op het gebied van bloedverlies en shock, om de kennis en vaardigheden over het stoppen van levensbedreigend bloedverlies te vergroten.

Aanmelden

Voor meer informatie over de cursus kunt u een bericht sturen naar info@isegtc.com of u kunt telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)35 2340422. U kunt zich ook direct voor de cursus aanmelden via het contactformulier.

De cursus wordt verzorgd door praktijkervaren instructeurs afkomstig van (medische) afdelingen binnen de overheid en beschikken over jarenlange operationele ervaring in het geven van medische (trauma) ondersteuning in zowel binnen als buitenland. De instructeurs van het ISEG Training Center zijn door het VUmc als instructeur opgeleid en gecertificeerd.

Prijs per cursist exclusief BTW en inclusief parkeren, oefenmaterialen, gebruik WiFi, trainingslokaal, certificering, lunch, koffie en thee is € 175,-

De cursus 'B-CON' duurt 4,5 uur.

De lestijden zijn van 19.00 - 23.00 uur of van 09.00 - 13:00.

Na het volgen van de cursus ontvangt iedere deelnemer een certificaat B-Con vanuit het ISEG Training Center en een internationaal erkend certificaat van deelname vanuit het VUmc. Dit certificaat heeft een geldigheidsduur van tenminste 4 jaar.

Op aanvraag.

Voor meer informatie over de training kunt u een bericht sturen naar info@isegtc.com of u kunt telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)35 2340422. U kunt zich ook direct voor de training aanmelden via het contactformulier.

Heeft u een dringende vraag?

Bel ons direct op +31 (0)35 234 0422

 

8721C2c5 8502 4D37 8B26 Df2258c982bd (1)

Opleidingen

Cursussen       

Trainingen     

Workshops


Stel een vraag

Kruis het vak aan

The form contains errors

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op