Nieuws & Artikelen

Nieuws en interessante artikelen

Hier vindt u onze nieuwsberichten en interessante artikelen die onder andere betrekking hebben op de wereld van proactieve veiligheid en beveiliging.

 

De kunst van het beveiligen van gebouwen & objecten

Het fysiek beveiligen van (hoog-risico) objecten, kantoorpanden, locaties en overig vastgoed is maatwerk en vereist een gedegen voorbereiding, iets dat vaak wordt onderschat of vooraf niet goed wordt uitgevoerd. Het is bijvoorbeeld van belang dat de beveiligingsorganisatie zich voor aanvang van de dienstverlening zich eerst goed inleest en inleeft in de cultuur én achtergrond van het te beveiligen object inclusief de organisatie die daarvan gebruikmaakt. Daardoor kan de beveiligingsorganisatie voor de start van de dienstverlening de meest geschikte beveiligers rekruteren, beveiligers met de juiste expertise, competenties, uiterlijk en passende achtergrond.

Anti-Drone & Drone Detectiesystemen

Drones worden steeds vaker door criminelen, (buitenlandse) overheden en terroristen ingezet voor het smokkelen van illegale goederen, (bedrijfs)spionage of voor het uitvoeren van terroristische aanslagen. Daardoor vormen drones ook een steeds grotere dreiging voor bijvoorbeeld vliegvelden, havens, penitentiaire inrichtingen, grote evenementen, militairen bases en overheidsgebouwen.

ISEG Security Projects nu ook een Erkend leerbedrijf

Onlangs is ISEG Security Projects door het Hoornbeeck College Amersfoort bij Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven SBB voorgedragen en sinds deze week is ISEG Security Projects officieel een 'Erkend leerbedrijf'. Binnenkort zullen wij stagiairs van de opleiding Beveiligen & Bewaken van het Hoornbeeck College Amersfoort op meerdere locaties en bij meerdere van onze opdrachtgevers gaan begeleiden tijdens hun (verplichte) stageperiode met als gezamenlijk doel het behalen van hun MBO Beveiliger 2 diploma.

Cyberveilige operationele platforms

Binnen ISEG zijn wij intern continue bezig met het zoeken naar innovatieve (technische en digitale) oplossingen op het gebied van veiligheid en beveiliging, dit ter bevordering van onze fysieke (specialistische) beveiligingsdiensten en uiteraard ook ter bevordering van de (persoonlijke) veiligheid van onze opdrachtgevers, en dat doen we niet voor niets. De afgelopen weken, maanden en jaren hebben we met z'n allen kunnen merken dat de wereld steeds verder aan het verharden is en dat ook in Nederland woningovervallen, straatroven, gijzelingen, stalking, plofkraken, aanslagen, Tiger kidnapping, etc., aan de orde van de dag zijn en dat er tijdens deze criminele activiteiten steeds vaker gebruik wordt gemaakt van (excessief) geweld in combinatie met verschillende soorten geweldsmiddelen, zoals bijvoorbeeld vuurwapens, steekwapens en explosieven.

ISEG en het Hoornbeeck College gaan samenwerken

Onlangs zijn we vanuit het ISEG Training Center en ISEG Security Projects een samenwerking aangegaan met het Hoornbeeck College. Het Hoornbeeck College is al meer dan 13 jaar de beste ROC van Nederland en ISEG ziet deze nieuwe samenwerking dan ook als een eer én tevens als een bevestiging dat ook ISEG op de goede weg is.

ISEG Security Projects behaald keurmerk Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven

Afgelopen week heeft de afdeling die binnen ISEG verantwoordelijk is voor de invulling van de fysieke beveiligingsdiensten met goed gevolg de audit van de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven afgerond. Hiermee heeft ISEG SEcurity Projects aangetoond te voldoen aan alle gestelde (juridische) eisen waaraan een beveiligingsorganisatie dient te voldoen. Dit maakt ISEG Security Projects ook meteen een betrouwbare beveiligingspartner voor uw organisatie.