Cyberveilige operationele platforms

Cyberveilige operationele platforms

Gepubliceerd op: 17-07-2021

Bij ISEG Security Projects zijn wij intern continue bezig met het zoeken naar innovatieve (technische en digitale) oplossingen op het gebied van veiligheid en beveiliging, dit ter bevordering van onze fysieke (specialistische) beveiligingsdiensten en uiteraard ook ter bevordering van de (persoonlijke) veiligheid van onze opdrachtgevers, en dat doen we niet voor niets. De afgelopen weken, maanden en jaren hebben we met z'n allen kunnen merken dat de wereld steeds verder aan het verharden is en dat ook in Nederland woningovervallen, straatroven, gijzelingen, stalking, plofkraken, aanslagen, tigerkidnapping, etc., aan de orde van de dag zijn en dat er tijdens deze criminele activiteiten steeds vaker gebruik wordt gemaakt van (excessief) geweld in combinatie met verschillende soorten geweldsmiddelen, zoals bijvoorbeeld vuurwapens, steekwapens en explosieven.

Nieuwe mobiele applicatie ter bevordering van uw persoonlijke veiligheid en die van uw omgeving

Sinds kort bieden wij in samenwerking met onze partner Captara een nieuwe mobiele applicatie aan die als noodknop (panic mode) fungeert op je smartphone, smartwatch en overige wearables (op verzoek kunnen deze ook op maat en in verschillende vormen worden geleverd). Deze applicatie is in Israël ontwikkeld, dit ter ondersteuning van de verschillende politie-eenheden en inlichtingendiensten. ISEG Security Projects en Captara mogen de mobiele applicatie vanaf nu dus ook gezamenlijk en exclusief aanbieden aan onder andere particulieren, vermogende personen, personen met een publieke functie, personen met een bijzondere status, etc. Oftewel personen die dus dagelijks te maken kunnen hebben of krijgen met potentiële en uiteenlopende (be)dreigingen.

Dankzij deze nieuwe applicatie is de eindgebruiker in staat om op elk moment en in elke situatie een noodsignaal af te geven, dit door simpelweg het beeldscherm van zijn of haar telefoon een aantal seconden achter elkaar ingedrukt te houden, ook als het scherm niet staat ingeschakeld. Men hoeft dankzij deze applicatie dus geen afwijkende handelingen uit te voeren wat bijvoorbeeld wel het geval is bij een separate PPA (Personal Position Alarm). 

Mobile App: Real-Time Media Transfer

De applicatie maakt verbeterde en veilige communicatie mogelijk, door gebruik te maken van de meest innovatieve technologieën voor snelle gegevens- en mediaoverdracht tussen leden van uiteenlopende (specialistische) eenheden en teams, ongeacht hardware of locatie.

De applicatie stelt gebruikers in staat om functies zoals live-streaming, instant-messaging en file transfer vanuit het 'veld' te managen, terwijl onze web-based command and controle toepassing real-time monitoring en situational awareness door bijvoorbeeld commandanten, teamleiders en supervisors mogelijk maakt.

  • Real-Time Monitor
  • IOS & Android
  • Audio Streaming
  • Video Streaming
  • Instant Messaging
  • File Transfer
  • Panic Mode
  • IoT Hardware
  • Tracking Capabilities
  • History Reports

 

 

Quick Response Team ISEG Security Projects

Een brandstichting, inbraak, ramkraak, geweldsdelict, activistische aanslag, woningoverval, terroristisch aanslag, bedreiging aan het adres van uw bestuur of medewerkers. Deze zaken gebeuren vaak op een moment dat je het niet verwacht. De eerste reactie wordt veelal opgepikt door de externe noodhulpdiensten zoals de politie, ambulance of brandweer. Deze zullen de locatie ook snel weer verlaten voor het volgende incident elders. U en uw organisatie blijft dan vaak letterlijk in de ellende achter. 

Het Quick Response Team van ISEG Security Projects staat 24/7 stand-by en kan aangekomen op locatie direct de juiste maatregelen treffen om er zo voor te zorgen dat er geen verdere schade kan worden toegebracht, uw eigendommen worden bewaakt en pers of publiek op gepaste afstand wordt gehouden. U kunt zich dan in alle rust focussen op het vast stellen en mogelijk herstellen van de schade en het waarborgen van de continuïteit van uw bedrijf, locatie, instelling of organisatie. Het Quick Response Team kan u en uw organisatie de juiste ondersteuning bieden tijdens de meest uiteenlopende calamiteiten en crisissituaties, in zowel binnen- als buitenland.

Dit gespecialiseerde team kan onder andere worden ingezet ter ad-hoc beveiliging van:

  • Overheidsinstellingen
  • Plaatsen delict na politieoptreden
  • Bedrijfspanden
  • Musea
  • Families
  • Woonhuizen
  • Residenties
  • Media-instellingen
  • Ziekenhuizen
  • Tijdelijke evenementen met een hoog risico
  • Personen
  • Onderzoek naar oorzaken van incidenten

Sinds kort is het Quick Response Team dus ook verantwoordelijk voor de directe en adequate opvolging van alarmmeldingen die door de eindgebruiker van de nieuwe mobiele applicatie worden geactiveerd. Vaak is het dus zo dat als de politie en overige hulpdiensten op locatie zijn gearriveerd, zij de situatie van onze collega's zullen overnemen. Houdt het daar dan op voor het Quick Response Team? Zeker niet! Naast de alarmopvolging kunnen de medewerkers van ISEG Security Projects ter plaatse bijvoorbeeld de beveiliging van de woning inrichten op het moment dat de bewoners aangifte van het incident moeten doen op het politiebureau, in het geval van schade kunnen zij de raamzetter contacten om de schade te verhelpen aan deuren en ramen, indien gewenst kunnen zij de kinderen naar school of familie brengen, ze kunnen zorg dragen voor een externe locatie waar men kan overnachten op het moment dat ze door het incident tijdelijk liever niet thuis verblijven, etc.

Achtergronden teamleden Quick Response Team

Het Quick Response Team van ISEG Security Projects bestaat uit voormalig medewerkers van het Ministerie van Defensie, het Ministerie van Justitie & Veiligheid en de Nationale Politie. De teamleden worden periodiek intern getraind op onder andere het gebied van medisch handelen, agressie, weerbaarheid, communicatie en leiderschap.

Demo applicatie aanvragen

Zou u graag meer willen weten over de werking en de verschillende mogelijkheden die deze mobile applicatie te bieden heeft en wat de (vele) voordelen zijn in vergelijking met bijvoorbeeld het gebruik van een separaat PPA (Personal Position Alarm) in combinatie met reguliere alarmopvolging? Stuur ons dan een bericht via info@isegsp.com of neem contact met ons op via +31 (0)35 234 0422.