Opleidingsaanbod voor medewerkers van Defensie, Politie, Justitie & overige overheden

Opleidingsaanbod voor medewerker van Defensie, Politie, Justitie & overige overheden

Hieronder vindt u het praktijkgerichte(!) opleidingsaanbod van het ISEG Training Center afgestemd op personen die werkzaam zijn bij het Ministerie van Defensie, Ministerie van Justitie & Veiligheid en de Nationale Politie.

Maatwerk

De opleidingen, cursussen en trainingen worden op maat samengesteld op de behoefte van de organisatie en de cursist(en) en wordt ook afgestemd op de inzetbaarheid mogelijkheden.

Opleidingslocatie ISEG Training Center

Het ISEG Training maakt gebruik van Landgoed Beukbergen, waar tevens het kantoor van International Security Expert Group is gevestigd. Landgoed Beukbergen ligt in Huis ter Heide (gemeente Zeist) en is van oorsprong een conferentieoord voor uitsluitend het Ministerie van Defensie en andere overheden.

Faciliteiten

Het landgoed is onder andere voorzien van professionele training accommodatie, meerdere externe trainingsvelden, 18 hectare omheind bos en terrein, een restaurant en een logiesgebouw met 68 slaapkamers. Parkeren en het gebruik van WIFI zijn gratis.


Overzicht opleidingen, cursussen & trainingen

T

Special Camouflage and Rural Tactics

Deze opleiding geeft u de handvatten om heimelijk, middels bepaalde technieken en tactieken, zonder onderkend te worden, toch heel dichtbij subjecten en objecten te komen. Hierdoor wordt het ogenschijnlijk onmogelijke toch mogelijk gemaakt.

T

Lock & Key Level 1

Het heimelijk openen van sloten zonder gebruik te maken van een originele sleutel en zonder sporen achter te laten. Tijdens deze cursus wordt doormiddel van uiteenlopende voorbeelden, opengewerkt materiaal, inzichtelijk gemaakt hoe een slot er van binnen uitziet.

T

Predictive Profiling Terrorisme® 

Tijdens de opleiding leert u wat PPT inhoudt, hoe dat kan bijdragen aan het verhogen van de veiligheid, op welke manier u de omgeving en risico’s in beeld brengt, hoe u afwijkend gedrag kunnen signaleren en hoe u afwijkend gedrag onderkend.

T

Predictive Profiling Terrorisme® - BSP 

Het vroegtijdig signaleren van criminele en terroristische dreigingen is vele malen effectiever dan het bestrijden van incidenten. Predictive Profiling is dé methodiek om afwijkend en verdacht gedrag  te herkennen en detecteren.

T

Non Politioneel Gedrag 

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die zich professioneel bezighouden met waarnemen, observeren, afschermen en verkennen waarbij het werken zonder op te vallen essentieel is en waarbij onder dekmantel gewerkt moet worden.

T

Tactical Counter IED

Tijdens de Tactical Counter IED Training leren de deelnemers de basistoepassingen van een Improvised Explosive Device (IED), de tactische identificatie van IED's (met of zonder boobytraps) in meerdere praktijkgerichte scenario's. 

T

Bleeding Control Management (Basis)

In de basiscursus ‘Bleeding Control & Wound Management’ leert u hoe u levensbedreigend bloedverlies herkent en hoe u dit kunt stoppen door middel van drukken op de wond, het aanleggen van tourniquet en/of het opstoppen van de wond met hemostatische gazen. 

T

Bleeding Control Management (Tactisch)

Tijdens deze module leert u levensverlengende handelingen om de overlevingskansen van een slachtoffer aanzienlijk te vergroten en dit alles tijdens een verhoogde dreiging. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een terroristisch-, of criminele aanslag of incident in een conflictgebied. 

T

Long Range Video Deployment 

Het inzetten van videosystemen in landelijke gebieden voor het verzamelen van goede en bruikbare informatie. Deze cursus behandelt het optimaal inzetten van lange afstandsvideosystemen waarbij de gebruiker de juiste technieken worden aangeleerd voor het heimelijk inzetten hiervan. 

T

Werken in- en op een object

De cursus ‘Werken in- en op een object’ is bedoeld om deelnemers vaardigheden en kennis te laten opdoen om zich veilig binnen een doel locatie te kunnen verplaatsen, daarbij rekening houdend met eventuele risico’s van blootstelling, compromitterend gedrag voor derden of voor het doel zelf en die tot een minimum te beperken.

T

Opnemen vertrouwelijke communicatie

Tijdens de cursus ‘Opnemen vertrouwelijke communicatie’ worden door middel van een reeks ‘best practice’ technieken, methodes aangeleerd die ervoor zorgen dat audio- en videosystemen op een veilige en heimelijke manier kunnen worden geïnstalleerd.

Overzicht workshops

T

Workshop Non Politioneel Gedrag 

Deze workshop is bedoeld om in 3,5 uur kennis te maken met de methodiek Non Politioneel Gedrag en wat het in je werksituatie kan toevoegen. Het is een korte inkijk in de volledige opleiding die separaat wordt gegeven (aan alleen overheden).

T

Workshop Ondermijning 

Bedrijven en organisaties krijgen steeds vaker te maken met het ondermijning. Ondermijning is een vorm van een industrie die uitblinkt in variatie, organisatie en ontwrichting van de samenleving. Deze ondermijnende criminaliteit staat in het brandpunt van de belangstelling. 

T

Workshop Reizen naar landen met een veiligheidsrisico

De workshop is afgestemd op professionals die nog weinig kennis bezitten over reizen naar landen met een veiligheidsrisico. Tijdens de workshop komen de belangrijke onderwerpen aan bod t.a.v. reizen naar landen met een veiligheidsrisico

T

Workshop Radicalisering & Sabotage

De workshop is afgestemd op professionals die nog geen of weinig kennis bezitten van
thema’s op het gebied van radicalisering en sabotage. Tijdens de workshop komen de
onderwerpen zoals het radicaliseringsproces, activisme en terrorisme aan bod.

T

Workshop Insider Threat

Bedrijven en overheidsorganisaties krijgen steeds vaker te maken met het fenomeen insider threat. Maar wat betekent het begrip insider threat eigenlijk? Hoe kunnen leidinggevenden en functionarissen Insider threat vroegtijdig herkennen of onderkennen?  U leert het in de workshop Insider Threat.

T

Workshop Improvised Explosive Devices Awareness

De workshop Improvised Explosive Devices (IED) Awareness is geschikt voor personen die vanuit hun professie, denk aan; beveiligers, Handhavers (BOA’s), brandweerman, politiepersoneel, te maken kunnen krijgen met incidenten waar (geïmproviseerde) explosieven bij betrokken zijn.

Schrijf je vandaag nog in voor één van onze opleidingen, trainingen, cursussen of workshops!

Direct inschrijven