Opleidingsaanbod voor (groene) BOA's, Toezichthouders & Handhavers (domein 1 tot en met 6)

Opleidingsaanbod voor (groene) BOA's, Toezichthouders & Handhavers (domein 1 t/m 6)

Hieronder vindt u het praktijkgerichte(!) opleidingsaanbod van het ISEG Training Center afgestemd op personen die werkzaam zijn binnen domein 1 (openbare ruimte), domein 2 (milieu, welzijn en infrastructuur), domein 3 (onderwijs), domein 4 (openbaar vervoer), domein 5 (werk, inkomen en zorg) en domein 6 (generieke opsporing) als boa, toezichthouder, boswachter of handhaver.

Maatwerk

De opleidingen, cursussen en trainingen worden op maat samengesteld op de behoefte van de organisatie en de cursist(en) en wordt ook afgestemd op de inzetbaarheid mogelijkheden.

Opleidingslocatie ISEG Training Center

Het ISEG Training maakt gebruik van Landgoed Beukbergen, waar tevens het kantoor van International Security Expert Group is gevestigd. Landgoed Beukbergen ligt in Huis ter Heide (gemeente Zeist) en is van oorsprong een conferentieoord voor uitsluitend het Ministerie van Defensie en andere overheden.

Faciliteiten

Het landgoed is onder andere voorzien van professionele training accommodatie, meerdere externe trainingsvelden, 18 hectare omheind bos en terrein, een restaurant en een logiesgebouw met 68 slaapkamers. Parkeren en het gebruik van WIFI zijn gratis.


Overzicht opleidingen, cursussen & trainingen

T

Predictive Profiling Terrorisme® 

Tijdens de opleiding leert u wat PPT inhoudt, hoe dat kan bijdragen aan het verhogen van de veiligheid, op welke manier u de omgeving en risico’s in beeld brengt, hoe u afwijkend gedrag kunnen signaleren en hoe u afwijkend gedrag onderkend.

T

Predictive Profiling Terrorisme® - BSP 

Het vroegtijdig signaleren van criminele en terroristische dreigingen is vele malen effectiever dan het bestrijden van incidenten. Predictive Profiling is dé methodiek om afwijkend en verdacht gedrag in een vroegtijdig stadium te herkennen en detecteren.

T

Basic Rural Surveillance Tactics

De cursus Basic Rural Surveillance Tactics is speciaal ontwikkelt voor alle (groene) BOA’s, natuurbeheerders, boswachters, etc., die de meerwaarde zien van dit specialisme en een aanvulling op hun huidige kennis en vaardigheden.

T

Proactieve Veiligheid

In deze opleiding wordt inhoudelijk het 'Proactieve Veiligheid' als leerdoel gesteld. Tijdens deze opleiding leren de deelnemers hoe ze door middel van een klantvriendelijke interventie criminele en terroristische activiteiten kunnen onderkennen.

T

Non Politioneel Gedrag 

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die zich professioneel bezighouden met waarnemen, observeren, afschermen en verkennen waarbij het werken zonder op te vallen essentieel is en waarbij onder dekmantel gewerkt moet worden.

T

Tactical Counter IED

Tijdens de Tactical Counter IED Training leren de deelnemers de basistoepassingen van een Improvised Explosive Device (IED), de tactische identificatie van IED's (met of zonder boobytraps) in meerdere praktijkgerichte scenario's. 

T

Veilig & Taakgericht Werken

Binnen de training ‘veilig werken’ wordt gebruik gemaakt van het agressie model. Hiermee krijgt men inzicht in de opbouw van agressie en leert men welke vormen van agressie er zijn. Er wordt tijdens de training stil gestaan bij de bijhorende interventies en deze worden gekoppeld aan het werkveld. 

T

Bleeding Control Management (Basis)

In de basiscursus ‘Bleeding Control & Wound Management’ leert u hoe u levensbedreigend bloedverlies herkent en hoe u dit kunt stoppen door middel van drukken op de wond, het aanleggen van tourniquet en/of het opstoppen van de wond met hemostatische gazen. 

T

Bleeding Control Management (Tactisch)

Tijdens deze module leert u levensverlengende handelingen om de overlevingskansen van een slachtoffer aanzienlijk te vergroten en dit alles tijdens een verhoogde dreiging. Denk hierbij aan een terroristische aanslag of incident in een conflictgebied waar u op dat moment werkzaam bent.

Overzicht workshops

T

Workshop Non Politioneel Gedrag 

Deze workshop is bedoeld om in 3,5 uur kennis te maken met de methodiek Non Politioneel Gedrag en wat het in je werksituatie kan toevoegen. Het is een korte inkijk in de volledige opleiding die separaat wordt gegeven (aan alleen overheden).

T

Workshop Ondermijning 

Bedrijven en organisaties krijgen steeds vaker te maken met het ondermijning. Ondermijning is een vorm van een industrie die uitblinkt in variatie, organisatie en ontwrichting van de samenleving. Deze ondermijnende criminaliteit staat in het brandpunt van de belangstelling. 

T

Workshop Reizen naar landen met een veiligheidsrisico

De workshop is afgestemd op professionals die nog weinig kennis bezitten over reizen naar landen met een veiligheidsrisico. Tijdens de workshop komen de belangrijke onderwerpen aan bod t.a.v. reizen naar landen met een veiligheidsrisico

T

Workshop Radicalisering & Sabotage

De workshop is afgestemd op professionals die nog geen of weinig kennis bezitten van
thema’s op het gebied van radicalisering en sabotage. Tijdens de workshop komen de
onderwerpen zoals het radicaliseringsproces, activisme en terrorisme aan bod.

T

Workshop Insider Threat

Bedrijven en overheidsorganisaties krijgen steeds vaker te maken met het fenomeen insider threat. Maar wat betekent het begrip insider threat eigenlijk? Hoe kunnen leidinggevenden en functionarissen Insider threat vroegtijdig herkennen of onderkennen?  U leert het in de workshop Insider Threat.

T

Workshop Improvised Explosive Devices Awareness

De workshop Improvised Explosive Devices (IED) Awareness is geschikt voor personen die vanuit hun professie, denk aan; beveiligers, Handhavers (BOA’s), brandweerman, politiepersoneel, te maken kunnen krijgen met incidenten waar (geïmproviseerde) explosieven bij betrokken zijn.

Schrijf je vandaag nog in voor één van onze opleidingen, trainingen, cursussen of workshops!

Direct inschrijven