Workshop Reizen naar landen met een veiligheidsrisico

De workshop 'Reizen naar landen met een veiligheidsrisico' is afgestemd op professionals die nog geen of weinig kennis bezitten over reizen naar landen met een veiligheidsrisico of een veiligheidsupdate behoeven. Tijdens de workshop komen de belangrijke onderwerpen aan bod t.a.v. reizen naar landen met een veiligheidsrisico zoals “Wat u voor aanvang van de reis moet doen?” en “Wat u tijdens uw reis niet moet doen” en tenslotte “Wat u na de reis moet doen”. Uiteraard bespreken we alle details zoals fysieke zaken en de digitale aspecten en de consequenties van onbevoegde beïnvloeding. 

Achtergrond

Bedrijven en overheidsorganisaties krijgen steeds vaker te maken met het fenomeen ‘Reizen naar landen met een veiligheidsrisico’ voor hun leidinggevenden en personeel. En wees eerlijk! Als je regelmatig de kranten inkijkt dan wemelt het van de artikelen over onveiligheid, onbevoegde beïnvloeding van uw elektronische apparatuur of in het slechtste geval het stelen van data of geclassificeerde informatie door spionage tijdens uw bezoek. Dat bezoek kan weliswaar van korte duur zijn, maar realiseer dat velen u al zijn voorgegaan en een hoge prijs hebben betaald voor hun onveilige handelen tijdens hun verblijf in het buitenland. Op reis naar een land met veiligheidsrisico vereist een andere mind-set. Niet alleen aanvullende beveiligingsmaartregelen en een aangepast gedrag zijn noodzakelijk, maar ook het onder- en herkennen van de vele valkuilen. Wat zijn die valkuilen eigenlijk? En welke landen zijn risicovol voor mij? En wat of hoe moet ik dan aanvullend beveiligen? Kortom, hoe kunt u of uw personeel veilig laten reizen en verblijven naar landen met een veiligheidsrisico?  U leert het in deze eendaagse workshop ‘Reizen naar landen met een veiligheidsrisico'.

Voor wie bestemd

De workshop is in het bijzonder geschikt voor leidinggevenden en functionarissen afkomstig uit de Rijksoverheid, provincies, gemeenten, organisaties en het bedrijfsleven voor, die vanuit hun functie reizen naar en/of verblijven in landen met een veiligheidsrisico.

Inhoud workshop 

De workshop bestaat uit 1 dag waarbij klassikaal les wordt gegeven.

Tijdens de workshop wordt onder meer het volgende behandeld:

  • Landen met een veiligheidsrisico
  • Het doel van visa of douane controle
  • Wat moet u voor aanvang van de reis doen?
  • Wat moet u tijdens uw reis niet doen?
  • Wat moet u na de reis wel doen?
  • Aanvullende beveiligingsmaatregelen
  • Signalen die dwingen naar een gepaste waakzaamheid
  • De consequenties voor onbevoegde beïnvloeding

Bijzonderheden

De workshop bestaat uit één dag waarbij klassikaal les wordt gegeven. Bij deelname aan deze workshop is de ondertekening van een geheimhoudingsverklaring voor aanvang van de workshop vereist.

De docenten van de workshop Reizen naar landen met een veiligheidsrisico hebben operationele ervaring bij Nederlandse inlichtingendiensten en de bijzondere politie-eenheden alsook het Ministerie van Defensie en Justitie. De workshop Reizen naar landen met een veiligheidsrisico kan op maat worden samengesteld op de behoefte van de organisatie en de cursist(en). U maakt kennis met de begrippen en maatregelen zowel fysiek als digitaal die noodzakelijk zijn om veilig te kunnen reizen naar een land met een veiligheidsrisico. Er wordt gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden en de ervaringen die de docenten hebben opgedaan gedurende hun operationele werkzaamheden in het buitenland. 

Prijs per cursist inclusief BTW., parkeren, oefenmaterialen, gebruik WiFi, koffie, thee en lunch is € 949,85.

De workshop 'Reizen naar landen met een veiligheidsrisico' bestaat uit 1 lesdag.

De lestijden zijn van 09.00 - 17.00 uur.

 • Zaterdag 17 april 2021
 • Donderdag 22 april 2021
 • Donderdag 29 april 2021
 • Donderdag 27 mei 2021
 • Donderdag 24 juni 2021
 • Donderdag 22 juli 2021

Voor meer informatie over de workshop kunt u een bericht sturen naar info@isegtc.com of u kunt telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)35 2340422. U kunt zich ook direct voor de workshop aanmelden via het contactformulier.

Na het volgen van de workshop ontvangt iedere deelnemer een certificaat van deelname vanuit het ISEG Training Center.

Cursusdata

 • Dinsdag 22 juni 2021
 • Donderdag 22 juli 2021

Lestijden

09.00 - 17.00 uur

Locatie

Landgoed Beukbergen

Plaats

Huis ter Heide (gemeente Zeist)

Uw investering (exclusief 21% btw.)

€ 795,-

Reizen

Opleidingen

Cursussen       

Trainingen     

Workshops

Stel een vraag

Kruis het vak aan

The form contains errors

Heeft u vragen over de workshop 'Reizen naar landen met een veiligheidsrisico'?

Neem contact op