TCCC Combat Life Saver Course

TCCC Combat Life Saver Course

Leer zelfverzekerd en daadkrachtig levens te redden in oorlogssituaties

Wil jij zelfverzekerd én daadkrachtig levensreddende handelingen kunnen verrichten in oorlogssituaties? Leer dan het MARCH-protocol voor Combat Life Savers. Dit medisch stappenplan wordt wereldwijd toegepast door alle militairen van de NATO-lidstaten. In oorlogssituaties heb je te maken met andere verwondingen dan in het normale leven. Wanneer de kogels om je oren vliegen, granaten inslaan en grote chaos heerst moet jij je hoofd koel kunnen houden. Samen met onze ervaren instructeurs, die allemaal in oorlogssituaties hebben gezeten, leren zij jou de fijne kneepjes van het vak. Na deze training weet jij precies wat je moet doen om leven van je buddy te redden. Het is een NAEMT geaccrediteerde opleiding waarvan het certificaat 4 jaar geldig is.

Advanced Forces Group

De cursus wordt aangeboden in samenwerking met Advanced Forces Group. Advanced Forces Group is een geaccrediteerd NAEMT-trainingscentrum.

Battlefield Proven

Sinds 1996 door het Amerikaanse leger Evidence based onderzoek. Door vooraanstaande medische professionals wordt de beste medische behandelmethoden verzameld om de overlevingskans van oorlogsslachtoffers zo groot mogelijk te maken. Nu kan jij dit ook leren. In samenwerking met de ervaren instructeurs doorloop je uitdagende scenario’s die je de benodigde praktijkervaring geven om bijvoorbeeld catastrofale bloedingen veroorzaakt door schotwonden zo snel mogelijk te stabiliseren. Je kan met de beste medische uitrusting rondlopen, maar je hebt ook de kennis nodig om het materiaal goed in te zetten. Met deze training, geaccrediteerd door het NAEMT, leer je welke stappen je moet doorlopen om dat materiaal veilig en effectief in te zetten.

Kosten

Prijs per cursist inclusief BTW., parkeren, les - en oefenmaterialen, gebruik WiFi, koffie, thee en lunch is op aanvraag. 

Samenvatting cursus

Cursus inhoud

Leer zelfverzekerd en daadkrachtig levens te redden in oorlogssituaties samen met onze ervaren instructeurs. Zij geven jou de beste tips en tools om succesvol door de lesstof heen te gaan.

Tijdens deze eerste cursus wordt het volgende behandeld:

  • MODULE 1 – MATERIAAL IN INDIVIDUAL FIRST AID KIT (IFAK)
  • MODULE 2 – MASSIVE HEMORRHAGE CONTROL
  • MODULE 3 – AIRWAY MANAGEMENT
  • MODULE 4 – RESPIRATION ASSESSMENT
  • MODULE 5 – CIRCULATION
  • MODULE 6 – SIMULATIES
  • MODULE 7 – HYPOTHERMIA
  • MODULE 8 – HEAD INJURIES
  • MODULE 9 – OVERDRACHT
  • MODULE 10 – SIMULATIES

Instructeurs TCCC Combat Life Saver Course

De cursus 'TCCC Combat Life Saver Course' wordt verzorgd door voormalig special forces medics van o.a. het Korps Mariniers.

Duur cursus

Op aanvraag.

Cursus data

Op aanvraag.

Trainingslocaties ISEG Training Center

Onze trainingen en cursussen worden standaard georganiseerd op Landgoed Beukbergen en/of Hoornbeeck College Amersfoort.

Certificering

Na het volgen van de training ontvangt iedere deelnemer een CLS certificaat geaccrediteerd door NAEMT.

Medic (4)

Heeft u vragen over de TCCC Combat Life Saver Course?

Neem contact op

Bekijk ook

 

Beveiligingsdiensten

museum beveiliging zeist

Beveiligingssystemen

anti drone

Werken bij

objectbeveiliging zeist