Stop de bloeding-red een leven inclusief realistische scenariotraining

Samenvatting cursus

In de voortgezette cursus ‘Stop de bloeding’ leert u hoe u levensbedreigend bloedverlies herkent en hoe u dit kunt stoppen door middel van drukken op de wond, het aanleggen van tourniquet en/of het opstoppen van de wond met hemostatische gazen. Tijdens de voortgezette cursus worden de deelnemers onderworpen aan realistische en praktijkgerichte scenario's die vooraf worden afgestemd op de doelgroep. Na het positief afsluiten van deze cursus, kunt u volgens de richtlijn ‘Stop de bloeding – red een leven’ een ernstige bloeding stelpen. Deze cursus is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar zoals belangstellende burgers, bedrijfshulpverleners, EHBO-ers, veiligheidspersoneel, stewards, kinderoppas, au pairs, slagers, leraren, bouwvakkers, bosbouwers, boswachters, natuurbeheerders, beveiligers, handhavers, BOA's, (niet-tactisch) politiepersoneel en brandweermannen of -vrouwen, etc.


   Duur van de cursus

4,5 uur

   Cursus taal

De cursus kan zowel in het Nederlands als in het Engels worden gegeven

   Certificaat

Na het volgen van de cursus ontvangt iedere deelnemer een internationaal erkend certificaat van deelname vanuit het VUmc. Dit certificaat heeft een geldigheidsduur van tenminste 4 jaar

   Prijs per cursist exclusief BTW en inclusief parkeren, oefenmaterialen, gebruik WiFi, koffie en thee

€ 135,-

   Cursusdata

Op aanvraag

   Locatie

Incompany of op locatie bij ISEG:

Landgoed Beukbergen

Amersfoortseweg 59

3712 BB Huis Ter Heide

Achtergrond

Omstanders en niet-medische hulpverleners kunnen de overlevingskansen van slachtoffers van (bom)aanslagen en grote ongelukken aanzienlijk verhogen. Door ernstig bloedverlies meteen adequaat te stelpen, worden levens gered. Het is niet ondenkbaar dat in de toekomst Nederland wordt getroffen door een (bom)aanslag of massale schietpartij, nu dit soort aanslagen steeds vaker voorkomen in West-Europa. De terreurdreiging is, ook in Nederland, onverminderd hoog. De verwondingen tijdens een aanslag gaan meestal gepaard met levensbedreigend bloedverlies, waardoor de overlevingskansen van slachtoffers snel afnemen naarmate de tijd verstrijkt.

Docenten basiscursus 'Stop de Bloeding' 

De cursus wordt verzorgd door instructeurs afkomstig van medische afdelingen binnen de overheid en beschikken over jarenlange operationele ervaring op het gebied van medische ondersteuning in zowel binnen als buitenland. De instructeurs van ISEG zijn door het VUmc instructeur 'Stop de bloeding - red een leven' opgeleid en gecertificeerd.

De cursus 'Stop de bloeding - red een leven' wordt op locatie Landgoed Beukbergen gegeven met inachtneming van de richtlijnen die zijn gesteld door het RIVM m.b.t. COVID-19!

Cursusinhoud

Tijdens deze cursus wordt onder meer het volgende behandeld:

  • Herkennen van levensbedreigend bloedverlies;
  • Stelpen van levensbedreigend bloedverlies;
  • Druk op de wond aanbrengen;
  • Realistische scenario trainingen afgestemd op de doelgroep;
  • Aanleggen van een tourniquet;
  • Opstoppen van de wond met hemostatische gazen;
  • Red een leven, elke seconde telt!

De cursus ‘Stop de bloeding’  wordt gegeven conform de richtlijnen vanuit het RadboudUMC. Deze cursus is de landelijke standaard geworden en is ontwikkeld door VUmc. Dr. Leo Geeraedts (traumachirurg in VUmc) en VUmc Academie. Daarmee heeft Achterkamp een expertise ontwikkeld op het gebied van bloedverlies en shock, om de kennis en vaardigheden over het stoppen van levensbedreigend bloedverlies te vergroten.

Aanmelden

Voor meer informatie over de cursus kunt u een bericht sturen naar trainingscentrum@internationalsecurityexpertgroup.com of u kunt telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)35 2340422. U kunt zich ook direct voor de cursus aanmelden via de onderstaande knop.

Direct inschrijven

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op